top of page
Vállalati informatika Győrben, Rendszergazda Győr, Rendszergazda Tatabánya, Informatika Tatabánya

Informatikai hálózat építés 

Servers

Informatikai hálózat tervezés, kivitelezés - Komárom

A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek és egyéb informatikai eszközök, perifériák egymás közötti kommunikációját biztosítja. A számítógép-hálózat lehet fix (kábelalapú, állandó) vagy ideiglenes. A vezeték nélküli internet általában a cellás (mobil) szolgáltatásra vagy a wifi megoldásra épül.

Számítógépes hálózat nélkül ma már egy cég élete sem elképzelhető. A megfelelő hálózatépítés nemcsak az internet kiépítéséhez fontos, hanem egyéb eszközök üzemszerű, biztonságos működését biztosítja. Talán Ön is tapasztalta már, hogy lassan minden műszaki berendezés összeköttetésbe kerül az informatikai hálózattal, legyen ezek számítógépek, nyomtatók, beléptető rendszerek, biztonsági kamerák, biztonsági rendszerek.

Egy jól megtervezett és minőségi anyagokból épített, mért és analizált strukturált informatikai hálózat elengedhetetlen minden informatikai rendszerrel rendelkező cégnek, vállalatnak. A lakossági felhasználásra szánt informatikai hálózatok általában nem megfelelőek a vállalat által támasztott igényeknek. 

Cégünk kifejezetten nagy hangsúly fektet az üzemszerű működésre, a hálózat szavatosságára és minőségére. Minden általunk kiépített kábelhálózat dokumentációval és mérési jegyzőkönyvvel és hosszútávú garanciával kerül átadásra. Előfordulnak azonban olyan speciális esetek, amikor a réz vezetéknél jobb megoldásra van szükség. Ekkor egészítjük ki a hálózatépítést optikai kábelezéssel. Az optikai kábel garantáltan bevált eszköz 100 méter feletti távolság esetén, gerinckábelezésre, tehát elosztószekrények összekötésére.

Egy megbízható vállalati hálózat kiépítéséhez a legjobb megoldás a kábelezés. A vezetékes hálózat gyorsabb, stabilabb csatlakozást biztosít, mint a vezeték nélküli, és egy sor kényelmetlenségtől kíméli meg a vállalatot. A vállalati hálózatépítéshez leggyakrabban csavart érpáras réz kábelt használunk. Strukturált hálózati rendszerben szabványos elemek felhasználásával olyan univerzális - csillagpontos - kiépítést alkalmazunk, melyben az egyes végpontok igény szerint áthelyezhetők, illetve többféle céllal használhatók.

Digital Network Cables
bottom of page