top of page
Vállalati informatika Győrben, Rendszergazda Győr, Rendszergazda Tatabánya, Informatika Tatabánya

Thin, azaz vékonykliens bérlés

Servers

Alacsony beruházási költség, modern megoldásokkal

A vékonykliens (thin client) egy minimális - általában mozgó alkatrészeket mellőző - eszközökkel rendelkező számítógép, mely a programok futtatásához szükséges erőforrásokat a távoli kiszolgálón, vagy kiszolgálókon veszi igénybe. Egy vékony kliens feladata többnyire kimerül az alkalmazás szerver által küldött adatok grafikus megjelenítésében, és a felhasználó által bevitt adatok és parancsok átvitelében; a tényleges, nagy mennyiségű adat mozgatását, kezelését igénylő feladatot az alkalmazás szerver végzi el.
Egy vékonykliens környezetben, az információk hozzáférése különválik az információk feldolgozásától, a futtatni kívánt alkalmazásoktól.
Az információ feldolgozása a szerveren történik, az adatok bevitele pedig a felhasználó által a vékonykliens készüléken. Minden alkalmazás a központi szerveren fut, mialatt a felhasználói egység csak annyi számítógépes erőforrást használ, amennyi szükséges ahhoz, hogy elérje a szervert.
A hagyományos kliens központú PC-alapú környezetben, az alkalmazások az egyes egyéni PC-ken futnak és az információfeldolgozás helyben történik.

 

 

 

 

 

 

 

Ha ezt figyelembe vesszük, azonnal nyilvánvalóvá válnak a vékony kliensek előnyei

  • Lényegesen alacsonyabb üzemeltetési költségek

  • Merevlemez, hűtőventilátor nélküli - elenyésző a meghibásodás

  • A vékony kliensek jellemzően jóval kisebbek és könnyebbek, mint a PC-k

  • Csökkenti a munkahely méretét és hordozhatóságot biztosít

  • A felhasználó nincs helyhez kötve, bárhol bármikor tud dolgozni

  • Adatvesztés esélye 100%-ig kizárva

  • Alacsony kezdeti beruházás, számolható fix költségekkel

Egyetlen platform. Minden igényt kielégítő megoldás.
A többféle ellenőrzött operációs rendszerrel, csatlakozási lehetőséggel és kivitelben elérhető rendszer kivételes rugalmasságot tesz lehetővé. Világhírű biztonsági funkciók és egyszerű telepítés.

Belefáradt, hogy gépparkja folyamatosan meghibásodik, lassú ügymenettel kell szembesülni a mindennapokban, vagy csak akár induló vállalkozása számára szeretne költséghatékony, ám de teljesértékű informatikai rendszert, modern megoldásokkal?

Keressen minket bizalommal, a vékony kliens rendszer tökéletes megoldás lehet az Ön számára is.
 

ltsp-schema1.png
Image by Marc PEZIN
bottom of page